wandelen

 

Wandelen is de meest natuurlijke vorm van bewegen voor een mens. Al wandelend ondersteun je je lichaam en je geest. Hippocrates, een Griekse arts van 400 voor Christus, zei al “wandelen is het beste medicijn”.

Wandelen is een makkelijke vorm van bewegen. Je hoeft er niets voor aan te schaffen, je kunt het op elk moment doen en Overvecht heeft veel groen en veel wandelpaden. Als je wandelt zet je je doorbloeding aan, versterk je je botten, spieren en pezen, ondersteun je je immuunsysteem, neem je meer zuurstof op en onder invloed van de zon maak je vitamine D aan. Dit alles zorgt voor een betere conditie en weerstand tegen ziektes. In deze tijd heel belangrijk. Wandelen in de ochtend heeft als voordeel dat je versterkt wordt door de opwekkende energie van de natuur.

Op geestelijk vlak brengt wandelen je gedachten tot rust. Uit onderzoek blijkt dat wandelen remmend werkt op negatieve emoties. Als je wandelt begint je lichaam na ongeveer 20 minuten stofjes aan te maken waardoor je je opgewekter en blijer voelt. Door te wandelen wordt je ook helderder in je hoofd, ontstaat sneller een nieuw idee of een oplossing voor problemen die je ervaart. Als je in stilte wandelt kun je je aandacht naar jezelf richten en voordeel halen uit deze effecten.

Je geest kan zich ook ontspannen als je je pas vertraagt en je je aandacht richt op het contact met je voeten. Als je zo lekker rustig loopt laat je dan ook verwonderen door de natuur om je heen. Groen heeft een helende en rustgevende werking op de mens. Door de vele bomen in Overvecht is het hier ideaal om je te laven aan het groen.

Geniet van je wandeling, want wie wandelt zorgt voor een opgeruimder gemoed, een dankbaar lichaam en een intenser contact met de natuur.