Water

Water; zo gewoon en toch zo bijzonder

De mens bestaat voor ongeveer 70 % uit water. Een goede waterhuishouding is belangrijk voor je gezondheid. Water houdt onze organen en weefsels vitaal. Toch drinken veel mensen te weinig water. Je kunt dat makkelijk veranderen want water is voor iedereen voorradig en het Nederlandse kraanwater is van goede kwaliteit.

Water heeft een vitaliserende werking. Alle organen en weefsels hebben water nodig om hun taak goed uit te voeren. Uitdrogingsverschijnselen zorgen ervoor dat de vitale werking van de organen en weefsels belemmerd wordt. Het is daarom belangrijk dat je dagelijks voldoende zuiver water drinkt. Door gedurende de dag veel kleine slokjes te drinken en even in je mond te houden wordt het water goed in het lichaam opgenomen en versterkt hiermee alle organen en weefsels. Ongeveer 1 tot 1,5 liter per dag is versterkend voor je lichaam.

Water heeft een reinigende werking. Door water te drinken zorg je dat afval-, en gifstoffen makkelijker uit het lichaam verdreven worden. Bij watertekort hopen deze stoffen zich sneller op in het lichaam waardoor de vitaliteit van de organen verminderd, je weerstand daalt en ziektes sneller kunnen ontstaan.

Water werkt ook op je geest. Het maakt je rustig en ontzorgt. Als je aan de waterkant zit en naar het kabbelende water kijkt brengt het je gedachten tot rust en kun je zaken in een breder perspectief zien. Het Noorderpark is daar een mooie plek voor. Ook douchen na een drukke dag maakt dat je meer tot rust kan komen. Water reinigt dan een teveel aan indrukken en drukke gedachten. Als je dit doet voor het slapen gaan kan het zorgen voor een goede nachtrust.

Water; belangrijk voor een gezond lichaam en gezonde geest.