Mijn visie op ziektes en gezondheid

Het lichaam is wijs.

Wij bestaan uit verschillende “lichamen” ; het fysieke lichaam en onze energetische lichamen: het emotionele lichaam, het mentale lichaam en het etherische/spirituele lichaam. Vaak begint een ziekte in het emotionele lichaam. In het algemeen vertellen je emoties je waar je energie niet aan het stromen is. Als je gedurende lange tijd je emoties negeert dan ontstaat er een blokkade in je fysieke lichaam wat resulteert in pijn, een klacht of een ziekte. Want deze onderdrukte emotie wil gehoord worden. Als je systematisch je emoties negeert dan gaan ze tot spreken via je lichaam. Meestal ben je je hier niet bewust van en je wilt zo snel mogelijk van je klachten af. Maar het gaat eigenlijk om wat de klachten jou te vertellen hebben. Het is dus belangrijk om naar je lichaam te luisteren.

Het lichaam heeft een intelligente functie om te communiceren met je ziel.

Je ziel spreekt vaak in subtiele manieren tot je; ingevingen op rustige momenten, je voelt dat je iets wel of niet moet doen, je “weet” dingen zonder aanwijsbare redenen. Als je niet in contact staat met deze intuïtie dan gaan je emoties luider spreken. Ze vragen je eigenlijk of je wilt luisteren naar je gevoel. Luisteren naar je gevoel kun je het beste doen als je stil bent en in contact met je lichaam staat. Vaak zijn we dat contact met ons lichaam en het luisteren naar ons lichaam een beetje kwijtgeraakt. We leren we het over het algemeen niet van onze ouders, niet op school en is het niet algemeen geaccepteerd in de maatschappij. En veel mensen nemen over het algemeen ook weinig echte momenten van rust en inkeer voor zichzelf. Rust is, in de ogen van veel mensen, iets doen wat ons ook weer afleidt: lezen, sporten, uitgaan, films kijken. Maar echt rust nemen is iets anders. Dat is namelijk dingen doen waarbij de geest en de intuïtie de vrije loop kunnen nemen. Bijvoorbeeld op een bankje zitten en mijmeren, naar buiten kijken, in je eentje wandelen zonder muziek of podcast, creatief bezig zijn, de natuur bewonderen, et cetera. Dan kom je pas in contact met je gevoel en je lichaam.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door het begeleiden van cliënten om het gesprek met je lichaam aan te gaan en daarna samen door stilte en rust proberen te voelen wat goed zou voor je zou zijn. Waar de essentie ligt van de vragen die je hebt. Waar je tegenop ziet? Of waar je bang voor bent? Ik ben er van overtuigd dat iedereen heel goed weet wat het beste is voor zichzelf, alleen nemen we daar onvoldoende tijd voor. Ik help je tijd te maken en rust te nemen om dit samen te verkennen.