Workshop (2 ochtenden)

Zelfzorg door middel van meditaties en inzichts-wandelingen.

Het is fijn om tools in huis te hebben voor als je (even) niet lekker in je vel zit. In deze workshop leer hoe je ondersteunende meditaties en inzichts- wandelingen inzet om inzichten te krijgen in het thema wat je bezig houdt. Deze meditaties en wandelingen kun je te aller tijden inzetten voor jezelf.

Meditaties;

  • naamsoefening

Deze naamsoefening, geïnspireerd door Marieke de Vrij, is een meditatieve oefening welke onder andere bijdraagt aan een goede gronding, aan bewust contact met je unieke, natuurlijke zelf, in contact blijven met jezelf in moeilijke of stressvolle situaties, aanvaarding van wie je bent en een betere gezondheid

  • aarding

Aanleren van een goede energetische gronding op verschillende manieren

  • aangaan van emotionele of fysieke pijn

Wij bestaan uit verschillende “lichamen” ; het fysieke lichaam en onze energetische lichamen: het emotionele lichaam, het mentale lichaam en het etherische/spirituele lichaam. In het algemeen vertellen je emoties je waar je energie niet aan het stromen is. Als je gedurende lange tijd je emoties negeert dan ontstaat er een blokkade in je fysieke lichaam wat resulteert in pijn, een klacht of een ziekte. Want deze onderdrukte emotie wil gehoord worden. In deze meditatie ga je leren hoe je naar je lichaam luistert.

  • balanceren van energie

Je hebt 1 energiesysteem wat in en om je heen ligt. Vaak zit onze energie hoog in ons lichaam en voor ons lichaam. Dit komt omdat we veel in ons hoofd zitten en veel in de toekomst denken. Herbalanceren van je energie is eigenlijk het begin van emotioneel en fysiek herstel.

Wandeling

Hoe zet je een wandeling in om verbinding met de antwoorden in jezelf te maken.

Wandelen brengt inzicht in persoonlijke vragenstukken. Dit ervaar ik telkens weer als ik wandel met een vraag waarmee ik zit. Wandelen brengt me in mijn lichaam en ik ervaar een brede kijk op de dingen. Hierdoor ontstaan creatieve ideeën en oplossingen voor het vraagstuk. Al wandelend kun je in stilte zijn met wat is, verbind je je met de aarde en richt je je aandacht naar binnen.  Zo ontstaat er een dieper contact met je hele wezen, waardoor je makkelijker contact maak met de antwoorden die in je liggen.

Hoe ziet de workshop eruit?

In 2 bijeenkomsten doen we eerst een helende meditatie en daarna gaan we naar buiten voor een inzichtswandeling. Het is fijn als je een persoonlijk thema inbrengt. Je krijgt de geluidsopnames van de meditaties zodat je thuis kunt oefenen.

data: vrijdagochtend 25 juni en 2 juli van 9.30 uur tot ongeveer 12 uur.

Locatie: Westbroekse binnenweg 20, 3612 AH Tienhoven

Kosten: € 89,-

Aantal deelnemers: maximaal 5

Aanmeldeninfo@margrietdingsnatuurlijk.nl of 06-45432363